KAS TEADSID? Erinevad hakklihad ja nende rasvasisaldus
(1)Meie hakklihalettidel on valik päris suur ja igalühel on välja kujunenud oma maitse - kes eelistab segahakkliha ehk kodust hakkliha, kes ostab kindlasti ainult veise oma, kes on üle läinud delikatesshakklihale. Mahlaste hakklihatoitude jaoks on hea teada, milline on erinevate hakklihade rasvasisaldus.
Segahakkliha ehk nn kodune hakkliha koosneb sea- ja veiselihast. Ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus u 25%. Liha rasvasisaldusest oleneb ka hakkliha välimus.
Sea delikatesshakkliha on taisest, sea tagaosa lihastest valmistatud hakkliha. Ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus 5–7%.
Lihaveise delikatesshakkliha — lihaveise tagaosa lihastest tehtud hakkliha. Ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus 5–7%.
Veisehakkliha — ainult veiselihast valmistatud hakkliha. Ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus 15–20%.
Seahakkliha — ainult sealihast valmistatud hakkliha, ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus 25–30%.
Vasikahakkliha — vasikalihast tehtud hakkliha, ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus oleneb toorainest, kuid tavaliselt on see u 15%.
Lambahakkliha — lambalihast valmistatud hakkliha. Ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus oleneb toorainest, tavaliselt u 15%. Sobib eriti hästi kebabi tegemiseks.
Kanahakkliha segu — kana- ja broilerilihast valmistatud hakkliha. Rasvasisaldus u 13%.
Delikatess-broilerihakkliha — broilerilihast valmistatud hakkliha. Rasvasisaldus u 11%.
Hakitud kalkuni rinnaliha — seda pole hakklihaks otseselt nimetatud, aga hakkliha pähe annab seda kasutada küll, sobib kenasti kaalulangetajatele. Valmistatud kalkuni rinnalihast, sisaldades 4,5% rasvu.