KAS TEADSID? Erinevad hakklihad ja nende rasvasisaldus
(3)
Segahakkliha ehk nn kodune hakkliha koosneb sea- ja veiselihast. Ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus u 25%. Liha rasvasisaldusest oleneb ka hakkliha välimus.
Sea delikatesshakkliha on taisest, sea tagaosa lihastest valmistatud hakkliha. Ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus 5–7%.
Lihaveise delikatesshakkliha — lihaveise tagaosa lihastest tehtud hakkliha. Ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus 5–7%.
Veisehakkliha — ainult veiselihast valmistatud hakkliha. Ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus 15–20%.
Seahakkliha — ainult sealihast valmistatud hakkliha, ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus 25–30%.
Vasikahakkliha — vasikalihast tehtud hakkliha, ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus oleneb toorainest, kuid tavaliselt on see u 15%.
Lambahakkliha — lambalihast valmistatud hakkliha. Ei sisalda lisaaineid. Rasvasisaldus oleneb toorainest, tavaliselt u 15%. Sobib eriti hästi kebabi tegemiseks.
Kanahakkliha segu — kana- ja broilerilihast valmistatud hakkliha. Rasvasisaldus u 13%.
Delikatess-broilerihakkliha — broilerilihast valmistatud hakkliha. Rasvasisaldus u 11%.
Hakitud kalkuni rinnaliha — seda pole hakklihaks otseselt nimetatud, aga hakkliha pähe annab seda kasutada küll, sobib kenasti kaalulangetajatele. Valmistatud kalkuni rinnalihast, sisaldades 4,5% rasvu.