23.01.2018, 15:14
Küülikupada ja parmesaniriis
Uusi ja võõraid maitseid meie peres väga soojalt vastu ei võeta. Kõik uus vajab pikalt harjutamist ja juurutamist. Selle hautisega läks aga hoopis teisiti. Esimesel korral söödi kogu pajatäis viimse tilgani ära, kraabiti saiatükiga potipõhi puhtaks ja alles siis päriti, mis liha ja maitsetega tegu oli.

Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Tükeldatud küülik
- 1 dl Nisujahu
- 1 spl Paprikapulber
- 2 tl Sool
- Praadimiseks õli
- 100 g Peekonikuubikud
- 1 tk Suur porgand
- 1 juur Juurseller
- 1 tk Küüslauguküüs
- 1 tk Sibul
- 50 g Kuivatatud või külmutatud metsaseened
- 100 ml Punane vein
- 250 ml Vesi
- 2 spl Tomatipasta
- 1 tk Loorberileht
- Muskaat
- Kaneel
- Must pipar
PARMESANIRIIS
- 400 g Risotoriis
- 1.5 l Vesi
- 50 g Riivitud parmesan
- 25 g Või
- Sool
1. Pane lihatükid koos jahu, paprikapulbri ja soolaga kilekotti. Raputa kotti nii, et kõik tükid saaksid ühtlaselt kaetud. Prae liha pannil parajalt pruuniks ja tõsta ootele.
2. Puhasta pann ja pane sinna peekonikuubikud. Kui rasv on veidi välja imbunud, lisa tükeldatud köögiviljad ja seened. Prae pidevalt segades 10 minutit.
3. Pane pannile liha, kalla juurde vein, vesi ja tomatipasta. Lase pajal pool tunnikest pliidil podiseda. Maitsesta loorberilehe, vähese muskaadi, kaneeli ja pipraga.
4. Kata pada kaanega ja tõsta üheks tunniks 180-kraadisesse ahju. Vahepeal piilu, sega ja lisa vajadusel vett. Pane riis keevasse vette ja hauta 20 minutit. Sega hulka juust, või ja veidi soola.