27.09.2017, 13:30
Pastasalat tuunikala, brokoli ja oliividega
Tuunikalale ja pastale sekundeerivad paprika, oliivid ja brokoli. Ilus värviline kausitäis maitsvat salatit saab viimase lihvi juustukastmest.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Lühike pasta (nt penne, macaroni, fusilli vm)
- 200 g Tuunikalakonserv õlis (nõrutatuna, konserviõli kasuta ära salatikastmes)
- 100 g Tumedad kivideta oliivid
- 200 g Brokoliõisikud
- 1 tk Suur tükeldatud paprika
- 1 tk Punane poolratasteks tükeldatud sibul
SALATIKASTE
- 2 dl Majonees
- 1 tk Küüslauguküüs
- 50 g Riivitud parmesan
- Tuunikalakonservi õli
- Sool
- Must pipar
- Värskelt pressitud sidruni mahl
1. Keeda pastat vastavalt pakendi juhenditele soolaga maitsestatud vees. Kurna ning jahuta külma vee all. Jahuta.
2. Keeda brokoliõisikuid soolaga maitsestatud vees umbes 4 minutit. Kurna ning jahuta kiirelt jääkülma vee all.
3. Tõsta jahtunud pasta ja brokoli kaussi ning lisa tuunikala, oliivid, paprika ja sibul.
4. Töötle blenderis või purustajas salatikastme komponendid ühtlaseks ja kalla siis salatile. Sega läbi ning vajadusel maitsesta salatit veel soola, pipra ja sidrunimahlaga.