28.08.2017, 14:09
Anetti kiire läätsekarri

Anetti kiire läätsekarri
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 0.5 tk Kollane sibul
- 3 tk Küüslauguküüs
- 1 tk Väike punane tšilli
- 1 tl Jahvatatud vürtsköömned
- 1 tl Jahvatatud koriander
- 1 tl Jahvatatud kurkumi
- 0.5 tl Kaneel
- 3 spl Meelepärane karripulber
- 1 tl Suitsupaprika
- 0.5 tl Karrilehed
- 2 tk Väikeste tükkidena kartul
- 1 purk Tükeldatud tomatid (400 g)
- 250 ml Vesi
- 200 g Punased läätsed
- 0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
- Sool
- Must pipar
- Serveerimiseks värske koriander, basmatiriis, ja värsked lameleivad
- 1 väike jupike Ingver
- 400 ml Kookospiim
1. Kuumuta õli pannil. Lisa peeneks hakitud sibul, küüslauk, tšilli, ingver, maitseained ja karrilehed. Kuumuta 2–3 minutit. Lisa kartulid ning kuumuta veel 3–5 minutit, kuni kartul on kergelt pruunikas. Lisa kookospiim, tomatid, vesi ja läätsed.
2. Keeda õrnalt 20–30 minutit, kuni läätsed ning kartulid on pehmed. Vajadusel lisa vett. Maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga. Serveeri koriandri, riisi ning värske lameleivaga.