03.05.2017, 12:12
Naadipesto
Kui pakud seda röstsaial, ei arva tavaliselt keegi ära, et pesto on valminud naadist. See tundub nii võimatu variandina, mis tegelikkuses on vägagi võimalik, sest naat on tõesti mahe ja maitsev.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Küüslauguküüs
- 2 spl Riivitud parmesan või Pecorino
- Sool
- Külmpressitud oliiviõli
- 4 peotäit Noored naadilehed
- 3 spl Seedermänni seemned
Puhasta küüslauguküüned ja aseta siis kõik komponendid, v.a õli, köögikombaini. Purusta peeneks pudruks ja lisa lõpuks ka nii palju õli, et tulemuseks oleks mõnus ja läikiv püree. Naadipesto säilib külmikus mõne päeva, kuigi kaotab veidi oma värvuses. Sobib pakkuda röstsaial eelroaks või lisandiks omleti ja pirukate juurde.