2. Kuumuta vaaba jaoks madalal kuumusel koor, või, poolitatud vanillikaun ja sellest kaabitud seemned ning sega, kuni või on sulanud. Eemalda vanillikaun ning sega koore sisse tükeldatud tume ja piimašokolaad. Vispelda, kuni šokolaadid on sulanud. Sega juurde suhkur, kakao, siirup ja sool ning vispelda. Aseta šokolaadivaap kaheks tunniks külmkappi.

3. Vahukommide tegemiseks pane želatiinipulber paariks minutiks külma vette paisuma. Seejärel sulata segu potis ning kalla ümber suurde kaussi. Teises potis kuumuta keskmisel kuumusel 1 dl vett ning suhkrut ilma vahepeal segamata, kuni see saavutab 125-kraadise temperatuuri. Kalla kuum suhkrusegu peenikese joana želatiinikaussi, lisa vanilli- ja piparmündiekstrakt ning mikserda segu 5 minutit. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Tilguta vahukommimassi sisse punast toiduvärvi ning tee lauanoaga siirud-viirud, et tekiks ilus muster. Lase vahukommidel seista toatemperatuuril kuus tundi või üleöö. Lõika korraks jäävette kastetud noaga massist kuubikud ning keeruta neid tuhksuhkru- maisitärklisesegus.

4. Eemalda šokolaadivaap külmkapist ning mikserda umbes neli minutit, et segu saaks kohev. Aseta üks koogipõhi serveerimisalusele ning kata ühtlaselt kolmandiku vaabaga. Tõsta peale järgmine koogipõhi ja sellele jälle šokolaadivaap. Nüüd viimane koogipõhi ning kata kogu kook pealt ja külgedelt šokolaadivaabaga. Et saavutada ühtlasemat tulemust, võid asetada koogi pooleks tunniks külma ning siis katta uuesti šokolaadivaabaga. Tõsta peale vahukommid ja serveeri kohe.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid