29.11.2016, 16:40
Kukeseenesupp

Kukeseenesupp
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 50 g Või
- 2 tk Sibul
- 400 g Värsked või külmutatud (150 g) kukeseened
- 30 g Kuivatatud lehterkukeseened
- 75 ml Dessertvein Põltsamaa Kuldne
- 3 dl Uluki-, köögivilja või kanapuljong
- 1 dl Seeneleotusvedelik
- 1 tk Suur kartul
- 750 ml Vesi
- 1 tk Küpsetatud küüslauk
- 200 g Vahustatud piim
SERVEERIMISEKS
- Petersell
- 1 tk Väike küüslauguküüs
- Värskelt riivitud sidrunikoor
- Hakitud metspähklid
1. Pane lehterkukeseened pooleks tunniks toasooja vette likku. Jäta mõned ilusamad kukeseened kaunistamiseks. Kuumuta võis hakitud sibul klaasjaks, lisa hakitud kukeseened ja veest pigistatud lehterkukeseened ning prae küpseks. Vala pannile Põltsamaa Kuldne, keeda, kuni alkohol on aurustunud ja vedelik kokku keenud. Lisa kastrulisse puljong ja seeneleotusvedelik ning kooritud ja suurteks tükkideks lõigatud kartul ja vesi. Aja keema ja keeda, kuni kartul pehme. Lisa terve küüslaugupea, mis on õliga määritud ning 180-kraadises
ahjus 20 min küpsetatud. Püreesta supp saumikseriga või köögikombainis. Enne serveerimist sega juurde soojalt vispliga või kohvipiimavahustajaga vahustatud piim.