25.10.2016, 15:43
Tofupihvid hirsiga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 550 g Hirss
- Aedviljapuljong või soolane vesi
- 100 g Tofukohupiim
- 1 tl Riivitud ingver
- 1 spl Hakitud petersell
- 0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
- 2 tk Sepikuviil
- 50 g Metspähklid või mandlid
- Sool
- Must pipar
- Oliiviõli
1. Keeda hirss pehmeks, selleks kulub ligikaudu 20 minutit, ning nõruta hoolega.
2. Sega seejärel tofukohupiima, ingveri, peterselli ja sidruniga. Lisa hästi peeneks pudistatud sepikuviilud ja hakitud pähklid. Maitsesta sobivalt soola ja pipraga.
3. Sega kätega hästi koos hoidvaks massiks ning vormi sellest võrdse suurusega pihvid.
4. Püherda neid enne küpsetusvormi panemist oliiviõlis. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni pihvid on omandanud kena värvitooni. Serveeri hooajasalati ja mõne sobiva vürtsika maitsestuskastmega.