02.06.2016, 11:24
Tšillikastmega veisefileesalat
FOTO:
Koostisosad:
KASTE
- 2 tk Küüslauguküüs
- 1 tk Punane tšilli
- 2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
- 2 spl Õli
- 1 spl Fariinsuhkur
- 1 spl Sojakaste, gluteenivaba
SALAT
- Erinevad salatilehed
- 1 tk Pikk kurk
- 200 g Kirsstomatid
- 2 tk Porgand
- 1 tk Väiksem porru
- Lehtpetersell
- 600 g Veise sisefilee
- Sool
- Must pipar
1. Kastme jaoks sega hakitud küüslauk ja tšilli, laimimahl, sojakaste, õli ja fariinsuhkur.
2. Aseta salatilehed serveerimisalusele. Lõika kurk pikuti pooleks ning viiluta. Poolita kirsstomatid, koori ja riivi porgandid ning lõika porru pikkadeks ribadeks. Aseta kõik salatilehtedele, haki lehtpetersell ja puista kõige peale.
3. Kuumuta grill- või malmpann. Hõõru liha mõlemalt poolt 1 sl õliga kokku, pruunista kummaltki poolt 2 minutit ning tõsta tulelt. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Keera liha fooliumisse ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Lõika liha 0,5 cm paksusteks viiludeks, tõsta salatile ja nirista peale kaste. Serveeri kohe.