2. Enne küpsetama hakkamist võta liha marinaadist välja, pühi köögipaberiga maha liigsed maitseained ja patsuta liha kuivaks, kuna märjalt see ei pruunistu. Pane valmis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat. Pruunista lihatükke kõrgel kuumusel väheses rasvaines igalt küljelt paarkümmend sekundit. Lao liha ahjupannile. Küpseta 180-kraadises ahjus 10–15 minutit või kuni lihatermomeeter näitab sisetemperatuuriks 60–65 kraadi. Lase lihal enne serveerimist kaane või fooliumi all rahuneda.

3. Gratääni jaoks leota kuivatatud kukeseened eelnevalt pehmeks. Koori ja viiluta kartulid, patsuta köögipaberiga kuivaks. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Soojenda koor koos leotatud seentega. Kui kasutad värskeid seeni, siis lisa need lõpus. Klopi koore sisse munad, aga kontrolli enne näpuga, ega vedelik liiga kuum ole. Sega muna-kooresegu koos poole koguse riivitud juustuga kartuliviilude hulka. Määri ahjuvorm võiga. Kalla kartulisegu vormi, puista peale ülejäänud riivjuust ja paar võitükikest. Küpseta tund aega 200-kraadises ahjus.

4. Pane väikese potiga tulele lihapuljong ja marinaad. Sega sisse tomatipasta ja lase intensiivsel kuumusel kokku keeda, kuni vedelik muutub viskoosseks ja jätab lusika külge kleepja kihi. Võta pott tulelt ja sega sisse või.