19.02.2016, 14:03
Mustika ja banaani pannkoogid kaerahelveste ja kaerakliidega
Kaera, banaani ja mustika maitse sobituvad väga hästi. Kes tahab trikitada, võib mustikatest erinevaid nägusid pannkoogile kujundada. Nii on rõõmu ja lusti ka pere kõige noorematel.

Mustika ja banaani pannkoogid kaerahelveste ja kaerakliidega
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 dl Kiirkaerahelbed
- 1 dl Kaerakliid
- 0.5 tl Küpsetuspulber
- 1.5 dl Maitsestamata jogurt
- 1 tk Küps banaan
- 1 tk Muna
- Vanillsuhkur
- Sool
- Värsked või külmutatud mustikad
- Praadimiseks õli
12 pannkooki
1. Aseta kõik koostisained peale mustikate blenderisse ja töötle tainas ühtlaseks. Võid teha taina ka kausis – suru banaan kahvliseljaga peeneks, lisa muna ja jogurt ning siis kuivained. Sega kõik ühtlaseks. Kui tainas on liiga paks, lisa kas piima või jogurtit. Jäta tainas umbes kümneks minutiks seisma, et kuivained paisuksid.
2. Kuumuta pannil õli ning tõsta supilusikatäie suurused koogid kuuma õli sisse. Prae keskmisel kuumusel. Praadimise ajal laota igale pannkoogile mustikaid. Prae ka teiselt poolelt kuldseks. Serveeri soojalt.