30.11.2015, 14:49
Punaveinis hautatud seakael tähtaniisi ja aedviljadega
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 800 g Sea kaelaliha
- 2 pdl Punane vein
- 1 spl Puljongipasta
- 8 tk Tähtaniis
- 1 purk Marineeritud punapeet
- 300 g Taluvõi
- 400 g Savoi kapsas
- Sool
- Must pipar
- 200 g Külmutatud herned
- 500 g Porgand
- 1 tl Puljongipasta
1. Lõika seakael pikuti kaheksaks tükiks, aseta eelkuumutatud potti ja kõrveta õrnalt. Lisa vein, puljongipasta ja tähtaniis. Hauta, kuni liha on pehme.
2. Aseta potti peet koos vedelikuga, kuumuta keemiseni ja lisa vispliga vahustades lusikashaaval 150 g toasooja võid. Kui vedelik muutub kreemjaks, siis on peedid valmis.
3. Tükelda Savoia kapsa lehed peenteks ribadeks ja prae õrnalt võis, lisa sool, pipar ja sulatatud herned.
4. Koori porgand, tükelda väikesteks tükkideks, prae võis, lisa nii palju vett, et see köögivilju kataks, ning puljongipasta. Keeda pehmeks ja püreesta blenderis. Serveeri liha koos lisanditega.