Osso bucco
Koostisosad:
RETSEPT
- 3 tk Väike sibul
- 3 tk Väiksem porgand
- 1 lk Sellerivars
- Või
- Õli
- 2 tk Veise kondilõik ehk osso bucco
- Nisujahu
- 2 tk Rosmariinioks
- Lehtpeedivars soovi korral
- 1 peotäis Värsked puhastatud põldoad
- 1 kl Valge vein
- 500 ml Liha- või köögiviljapuljong
- Sool
- Must pipar
- 5 tk Tomat
1. Puhasta köögiviljad. Poolita sibulad, lõika porgandid pikkupidi liistakateks, sellerivars 10 cm juppideks, tomatid sektoriteks.
2. Kuumuta malmpott pliidil ja sulata selles või, lisa suts õli. Veereta lihatükid jahust läbi ja prae mõlemat poolt kuldseks. Lisa rosmariin ja poolitatud sibulad. Tõsta lihatükid potist välja. Lisa sibulatele ülejäänud köögiviljad ja oad ning veel killuke võid. Pruunista paar minutit. Lisa potti lihatükid, vein ja puljong. Puljongit olgu nii palju, et see kataks köögiviljad ja liha. Kata pott kaanega ja lase haududa hästi madalal temperatuuril 3 tundi. Vahepeal kontrolli, et lihatükid oleksid ikka vedelikuga kaetud. Maitsesta pipra ja vajadusel ka soolaga, sõltub puljongi soolasusest.
3. Serveeri pajarooga koos röstitud krõbeda saiaga, et saaks viimsedki kastmejäägid taldrikult kätte.