01.09.2015, 15:53
Kukeseente ja peekoniga täidetud suvikõrvitsad
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Väiksem suvikõrvits
- 400 g Kukeseened või muud metsaseened
- 50 g Või
- 100 g Toorsuitsupeekon
- 1 tk Sibul
- 4 tk Salveileht
- 1 tk Muna
- 300 ml Rõõsk koor 35%
- 100 g Pikantne juust
- Till
- Sool
- Must pipar
1. Lõika suvikõrvitsad pikkupidi pooleks ja kraabi lusikaga sisu välja. Aseta lootsikud tihkelt ahjuvormi, puista üle soolaga ja küpseta 200 °C juures 10 minutit. Kalla ära eraldunud vesi.
2. Vahepeal puhasta seened: haki peeneks ja prae pannil võis koos tükeldatud peekoni, sibula ja salveiga. Prae nii kaua, kuni vedelik on seentest eraldunud ja aurustunud. Kui tuleb palju vett, siis kalla enamik ära. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Sega kokku muna, koor, riivitud juust ja hakitud till. Täida suvikõrvitsad seeneseguga ja kalla peale munakooresegu. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit ehk kuni munasegu on hüübinud ja vorm pealt kuldne. Serveeri suvikõrvitsaid koos väikese salati ja küpse munakoore- juustuseguga.