27.03.2015, 16:12
Sinihallitusjuustukook
Siidine juustukook, kus vaatamata sinihallitusjuustu rohkusele lööb tugevalt läbi laimi pikantsus. Tõsta kook sügavkülmast välja pool tundi enne serveerimist, et saavutada vajalik pehmus ja lõigatavus.
FOTO:
Koostisosad:
PÕHI
- 200 g Kakaoküpsised
- 75 g Või
TÄIDIS
- 200 g Sinihallitusjuust
- 250 g Mascarpone
- 2 dl Rõõsk koor 35%
- 2 dl Suhkur
- 2 dl Vesi
- 3 tk Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
2. Täidise valmistamiseks sega väiksemas kastrulis vesi ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel 10 minutit, kuni vedelik muutub siirupitaoliseks. Jahuta täielikult.
3. Sega murendatud sinihallitusjuust, mascarpone, vahustatud koor ja laimimahl. Lõpuks lisa jahutatud siirup. Vala segu koogivormi ja aseta sügavkülma vähemalt 6 tunniks, aga veel parem, kui lased sel seista üleöö.