Hakklihatäidisega filotainarullid
Koostisosad:
RETSEPT
- 8 tk Filotainaleht
- 50 g Või
TÄIDIS
- 1 tk Sibul
- 2 spl Õli
- 250 g Lamba- või veisehakkliha
- Sool
- Must pipar
- 1 tl Jahvatatud kaneel
- 0.5 tl Jahvatatud vürtspipar
- 2 spl Granaatõunasiirup
- 2 spl Röstitud seedermänniseemned
1. Täidise jaoks haki sibul ning hauta õlis kuldseks. Lisa hakkliha, prae kergelt läbi ja maitsesta siis vürtside, granaatõunasiirupi ning seedermänniseemnetega.
2. Sulata või. Võta filotainas pakendist, rulli lahti ja võta vajaminevad 8 lehte. Lõika need pikkupidi pooleks, tõsta kihid üksteise peale ja kata niiske käterätiga.
3. Aseta üks filotainariba enda ette, pintselda kiiresti ja korralikult sulavõiga, seejärel pane peale teine kiht ja kata samuti võiga. Tõsta teelusikaga lühemasse serva täidist, keera ühe korra rulli, siis voldi pikemad küljed keskele, pintselda nähtavad pinnad võiga ja rulli “sigar” kokku. Määri ka pealt võiga ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee samamoodi, kuni kogu tainas saab otsa.
4. Eelsoojenda ahi 180 kraadini ja küpseta 15 minutit.