Atmosfäär: 9
Teenindus: 9
Toit: 7
Kas läheksin sinna uuesti? Muidugi. Käin seal alati uudishimuga ja heal meelel. 1960. aastate alguses valminud Kirjanike Maja hoiab oma kaisus ajaloolise nime taastanud restorani Pegasus. Koht pole küll uus, kuid ärgitab küsima, kas inspiratsioonijumal ikka käib seal külas.

MENÜÜ
Eelroog / supp
Soe kanamaksasalat marineeritud kuuseriisikatega 6.50
Pastinaagikreemsupp suitsukanaga 4.90

Pearoog
Kihiline kõrvitsa-mozzarella- vorm 7.60
Mündiga marineeritud kanarind 9.70

Dessert
Karamellkreem mustade sõstarde ja Vana Tallinna jäätisega 4.–
Vaarika-mannavaht mündipiimaga 4.–
Hind kahele: 44.70

MILJÖÖ
Kolme korruse keskmeks on kaunis keerdtrepp, alumise korruse nutikalt kasutatud kujunduselementideks ringjad aknad ja seinaorvad, restorani seinad on kaetud struktuurse korkmaterjali või mahedatoonilise värviga, valgustite ansamblid meenutavad hiidämblikke ja muidugi raamatud, raamatud, raamatud ... mis on asetatud hooletu elegantsiga laeni ulatuvatesse riiulitesse. Kahel ülemisel korrusel on hiiglaslikud, imelist vaadet pakkuvad aknad, mis aknaraami vaatepiirangu soovist on saanud enda ette ohtlikena näivad ja head füüsilist vormi nõudvad platvormid. Restorani mööbel on stiilne, mugav ja väärtuslik. Hiljuti sai valmis nüüd läbi aasta kasutatav soojades toonides klaasterrass.

TEENINDUS
Teenindus on eristuv ja selles on tunda hea treeneri kätt. Muidugi juhtub apsakaid ja keerdtrepi läbimisel võib nii mõnigi asi maha ununeda, kuid ikka on soe tunne, kui leiad kohvitassi alt või arvelt mõnusa sõnumi, kus sulle head päeva soovitakse. Kolme korrust ei ole lihtne hallata, kui road saad kätte ühest kohast ja joogid alumise korruse baarist, kuid sellega tullakse toime ja naeratus ei kao teenindaja huulilt ka täbaramas olukorras. Teeninduse hõlbustamiseks on walkie-talkie, vajalikud töövahendid, funktsionaalne mööbel ning mis peamine – suurepärane meeskonnavaim.

TOIT
Olime valmistunud tellima kolm käiku ja hindama iga suutäit. Alguseks soe kanamaksasalat marineeritud kuuseriisikatega ja pastinaagikreemsupp suitsukanaga. Mõlemad toekad suutäied mõjuvad kaamosliku külma talvehakatise peletajatena. Salat oli värske rohelise alusega, kuhu olid tipitud maksaribadele toetuseks krõpsud sibulad, magushapud õunakuubikud ning küüslaugused krutoonid. Pastinaagikreemsupp oli siidjas, pinnal küütles rohekas pestoõli ja põhjas olid hakitud suitsukanatükid. Mahlane ja mõnus sissejuhatus. Ühe pearoa valisime taimetoidu vallast – kihilise kõrvitsa-mozzarella- vormi, mis oli väga kaunis silmale, kuid jäi maitse poolest veidi kahvatuks. Polnud seda ÜHT head maitsenüanssi, mis oleks sidunud neutraalse juustu ja kõrvitsa tervikuks kokku. Kanarind oli marineeritud delikaatselt mündiga ja lebas õndsas rahus riisinuudli, suhkruherne, lehtpeedi ning porgandi- ja apelsiniribade padjal. Idamaist sära andis roale tšilli, küüslaugu ja koriandri ansambel. Teekond dessertide poole pani meid mekkima nostalgiahõngulist karamellkreemi mustade sõstarde ja Vana Tallinna jäätisega ning vaarika-mannavahtu mündipiimaga.

PROFAAN
Tarkvarainsener (25)
Emapuhkusel olev abikaasa (23)

Atmosfäär: 6
Teenindus: 6
Toit: 8
Kas läheksin sinna uuesti?
Ma arvatavasti läheksin ja julgeksin soovitada ka teistele, kuid kindlasti istuks teises kohas ja katsuks üldse vältida turistiderohkeid aegu.

MENÜÜ
Eelroog / supp
Marineeritud räime salat 7.30
Pegasuse böff à la tartar 9.40
Pastinaagikreemsupp suitsukanaga 4.90

Pearoog
Veise sisefilee kartuligratääni ja kukeseenekastmega 16.80

Dessert
Vaarika-mannavaht mündipiimaga 4.–
Karamellkreem mustade sõstarde ja Vana Tallinna jäätisega 4.–
Hind kahele: 58.20

MILJÖÖ
Tundub, et vanalinna kohvikutel ja restoranidel on üks haigus, mille vastu niisama ei saa – pidutsevad turistid. Alguses, kui kohale läksime, oli väikseid probleeme meie broneerigu leidmisega (käivitunud oli uus broneeringusüsteem). Olime palunud ennast talveaeda broneerida, aga suur grupp turiste pidutses seal juba ees ... Siis pandi meid istuma diivanile talveaia läheduses, mis on arvatavasti mugavam kui istuda plastmassist toolidel talveaias. Restorani õhkkond oli esmapilgul meeldiv, kui vaid meie laud ei asunuks väga läbikäidavas kohas ning pidevalt oli saalis tuuletõmme. Õhtu lõpuks hakkas lausa nii külm, et ainult kuum glögi parandas enesetunnet.

TEENINDUS
Teenindaja tuli üsna kiiresti, jagas menüüd ja kõik oli tore. Suure grupi tõttu me teenindajat edasi mingi aeg enam ei näinud. (Turistid läksid baari ja hakkasid seal jooke tellima.) Viimaks andsime oma tellimused ja jäime jooke ootama. See oli päris pikk ootamine ja “huvitav”, et isegi vett ei toodud lauda. Aeg muudkui kulges ... Ja viimaks – kuna kõrvallauas pakuti veini, siis pakuti meile ka. Selleks ajaks hakkas suur piduliste kamp ära liikuma ja teenindus kiiremaks minema. Teenindaja hoidis samas üleval positiivset meelt ja oli alati viisakas. Isegi kui kaks klienti kurtes ära läksid, ei hakanud teenindaja ennast õigustama, vaid palus vabandust ja pakkus kohvi tee peale kaasa

TOIT
Eelroaks valitud marineeritud räime salat oli kolmest käigust parim. Salat oli mahlane ning kõik maitsed sobisid omavahel hästi kokku. Portsjon oli küllaltki suur, pearoana prae võtmine tundus liiast olevat. Eriti veel, et teenindaja soovitas juba enne tellimuse esitamist valida road nii, et jääks ruumi ka nende suurepäraste magustoitude jaoks. Teise eelroa kohta tahan öelda, et olen böffi varem ka söönud, kuid siin oli see parem. Pastinaagikreemsuppi suitsukanaga ilmestas pestoõli. Aga õli supi sees oli minu jaoks liiga võõras ja see maitse jäi häirivaks kogu supi söömise ajaks. Valitud toit ei olnud ka välimuselt nii isuäratav ja mingit erilist muljet küll ei jätnud. Vahepeal olime oma mittealkohoolse joogi Rahulik Pegasus ka kätte saanud ja see maitses hästi, vaid natuke liiga magus tundus. Veisefilee maitses väga hästi, väike pekitükk oli ka sees. Magustoiduks valitud karamellkreem oli hea valik, vaarika-mannavaht mündipiimaga aga huvitav maitseelamus – hapukad vaarikad tasakaalustasid mündipiima magusat maitset. Välimuselt polnud ka see roog midagi väga erilist, kuid maitse korvas selle. Üldiselt oli söök hea.