01.12.2014, 14:32
Datlikook iirisekastme ja jäätisega
Oh kui lihtne ja kindel on selle koogiga magusasõpradele rõõmu teha! Eriti hästi sobib see kooslus väikestes portsjonvormides valmistatuna.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 300 g Kivideta kuivatatud datlid
- 3 dl Vesi
- Või ja mooniseemned (vormide jaoks)
- 150 g Või
- 2 tk Muna
- 1 dl Tume suhkur
- 1 tl Vanillsuhkur
- 1 dl Tihe, maitsestamata jogurt
- 0.5 tl Purustatud kardemon
- 1 tl Küpsetuspulber
- 4 dl Nisujahu
KASTE
- 200 g Suhkur
- 3 dl Rõõsk koor 35%
- 1 tl Soolahelbed
LISAKS
- Füüsalid
- Vanillijäätis
1. Keeda datleid vees, kuni need pehmenevad.
2. Määri sel ajal küpsetusvormi põhi ja ääred pehme võiga ning puista peale mooniseemneid, siis on kooki parem pärast kätte saada.
3. Blenderda datlid võiga peeneks. Klopi munad suhkrutega lahti, lisa jogurt ja maitseained ning datlipüree. Ühenda jahu ja küpsetuspulber ning sega taina hulka. Vala tainas ettevalmistatud vormi ning küpseta 175 °C ahjus ligi 30 minutit.
4. Kastmeks sulata suhkur potis merevaigukollaseks. Siis lisa rõõsk koor ning kuumuta mõõdukas kuumuses pidevalt segades, kuni saad ühtlase tiheda kastme. Lisa jahtunud kastmele soolahelbeid.
5. Serveerides ujuta kook üle kastmega ning paiguta peale jäätis ja sobivad marjad.