01.12.2014, 12:50
Lõhe-rillette
Külmsuitsu- ja ahjulõhest valmistatud rillette tuleks valmis teha päev enne kingikotti pistmist.

Lõhe-rillette
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 450 g Lõhefilee
- Sool
- Must pipar
- 1 tk Tšillipiprakaun
- 150 g Külmsuitsutatud lõhefilee
- 100 g Või
- 1 spl Oliiviõli
- 1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
- 2 tk Küüslauguküüs
- 3 tk Rohelise sibula valge osa
1. Raputa lõhefileele soola ja pipart, kata kala tšilliviiludega ning mässi fileetükk küpsetuspaberisse või fooliumisse.
2. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit. Kui kala on küps, siis lase sel täielikult jahtuda. Haki suitsulõhe väikesteks tükkideks.
3. Sega kausis või, õli, sidrunimahl ja purustatud küüslauguküüned ühtlaseks kreemiks. Lisa massile hakitud suitsulõhe, naha küljest eemaldatud ahjulõhetükid, soovi korral koos tšilliga, ning hakitud rohelise sibula valge osa.
4. Sega kahvliga kõik korralikult läbi ning vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.