23.12.2018, 14:00
Kui soovid erilist jõulukapsast, siis proovi seda!
Purki kaanetatuna säilib jõulukapsas pikka aega.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg Toores hapukapsas
- 4 spl Õli
- 2 spl Suhkur
- 1.5 tl Sool
- 110 g Suitsupeekon
- 400 g Külmutatud seened (puravik, kukeseen, kitsemampel)
- 2 tk Sibul
- 250 ml Vesi
1. Tõsta kapsas hautamispotti, sega juurde õli, suhkur ja sool.
2. Vala peale vesi ning küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund.
3. Pruunista tükeldatud peekonit pannil, lisa ka viilutatud sibul. Kui viimane hakkab klaasjaks muutuma, siis pane pannile eelnevalt sulatatud ja veest tühjaks pigistatud seened.
4. Kui kapsas on tund aega ahjus olnud, siis sega juurde praetud peekoni-sibula-seenesegu ja küpseta kapsast vahepeal segades ilma kaaneta veel 20–30 minutit.