06.11.2014, 11:02
Apelsinitort
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 7 tk Muna
- 105 g Suhkur
- 126 g Nisujahu
KREEM
- 300 g Hapukoor
- 150 g Suhkur
- 400 ml Rõõsk koor 35%
- 1 tk Värskelt riivitud apelsini koor ja pressitud mahl
APELSINIŽELEE
- 100 g Suhkur
- 15 g Želatiin
- 250 ml Apelsinimahl
KAUNISTUSEKS
- 2 tk Suur apelsin
1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades jahu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit.
2. Kontrolli küpsust puittikuga. Jahuta biskviit ja lõika 3–4 kihiks.
3. Valmista kreem, selleks vahusta koor, hapukoor ja suhkur. Lisa apelsinimahl ja riivitud koor. Määri kreem biskviidikihtidele ja lao need üksteise peale. Määri kreemi ka kõige pealmisele biskviidile.
4. Pane tort külma seisma.
5. Želee jaoks keeda mahl ja suhkur siirupiseks. Paisuta želatiini mõne supilusikatäie veega ja lisa kuuma siirupisse. Lase vedelikul jahtuda.
6. Kaunista tort apelsiniviiludega ja kata želeega. Aseta enne serveerimist mõneks tunniks külma