Kitsejuustu ja kollase paprika külmvorm
Selle imemaitsva eelroa retsepti leidsin kunagi Bocca restorani kokaraamatust ning sellest saati olen rooga ikka ja jälle valmistanud, kuigi väikeste muutustega. Külm vormiroog on hea igal aastaajal, kuid kõige tihedamini valmistan mina seda suvel väljasõitude tarbeks. Kõrvale sobib rosé-vein või prosecco.
Koostisosad:
RETSEPT
- 6 tk Kollane paprika
- peotäis Seedermänniseemned
- Basiilikulehed
- 300 g Pehme kitsejuust
- 6 viilu Röstitud Poodium või muu sai
1. Kuumuta paprikaid kuumas ahjus, kuni koor pruunistub, aseta siis suurde kaussi ja kata toidukilega. Koori jahtunud paprikatelt nahk ja lõika seemnesüdamikud välja. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ning kata põhi paprikatega.
2. Järgmiseks aseta kiht tihedalt teineteise kõrvale sätitud röstitud saiaviiludest, millele puista hakitud basiilikut.
3. Seejärel tulevad kitsejuustuviilud, millele omakorda puista seedermänniseemneid, siis jälle paprikad.
4. Vajuta küpsetuspaberiga ühtlaselt peale surudes kihid tihkelt kokku. Korda veel kord samas järjekorras ladumist, kuni kõige peale tuleb jälle paprikakiht.
5. Kata vorm küpsetuspaberiga ja aseta 15 minutiks 200-kraadisesse eelkuumutatud ahju.
6. Jahuta ja hoia söömiseni külmikus. Serveeri külmalt.