12.06.2014, 13:12
Panna cotta marineeritud maasikatega
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 dl Rõõsk koor 35%
- 1.5 dl Piim
- 1 dl Suhkur
- 3 lehte Želatiin
- 150 g Maitsestamata jogurt
MAASIKAD
- 400 g Maasikad
- 2 dl Vesi
- 1.5 dl Suhkur
- 0.5 dl Moosisuhkur
- 1 tl Riivitud sidrunikoor
- 1 tl Vanillsuhkur
- 0.5 dl Tsitrusliköör (nt Cointreau)
1. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema. Kuumuta kastrulis koor, piim ja suhkur keemiseni. Tõsta tulelt ning sega hulka kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lisa jogurt ja sega ühtlaseks. Vala segu väikestesse või ühte suuremasse vormi. Lase külmkapis tarretuda vähemalt 3 tundi kuni üleöö.
2. Pane kõik marinaadiained, välja arvatud liköör, kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ning sega hulka liköör. Puhasta maasikad ja lõika neljaks. Vala marinaad maasikatele, sega läbi ning kata kauss toidukilega. Lase maitsestuda paar tundi.
3. Kasta vormid korraks kuuma vette ja kummuta serveerimisalusele. Serveeri koos marineeritud maasikatega.