•Rabarber on oma happelisuse tõttu suurepärane lihamarinaadi komponent. Iseäranis sobib selline marinaad tugevamale veise- või lambalihale. Mõnusa nüansi annab rabarber aga ka linnule: kalkunile, kanale, pardile. Tükelda rabarber, lisa õli ja maitseaineid ning jäta liha mõneks tunniks marinaadi. Grilli, küpseta või prae – liha on sellest marinaadist ikka hõrk ja pehme. Samuti võib liha ka lihtsalt rabarberimadratsil küpsetada – nii saab küpsenud rabarberi kastmes ära kasutada.

• Rabarber küpseb ja keeb kiiresti. Seepärast on lihtsaim magustoit rabarber lihtsalt tükkideks hakkida ning vähese veega potis õrnalt keeta. Maitseks kaneelikoor või vanillikaun. Parasjagu suhkrut juurde ja soovi korral sega hulka ka külmas vees sulatatud maisitärklis.

• Piisake sidrunit toob rabarberi hea hapu maitse hästi esile, seepärast võid seda alati veidi lisaks pigistada. Et rabarberile ilusamat värvi anda, lisa mõni lusikatäis maasikatoormoosi või terveid maasikaid kisselli sisse.

• Rabarberi hapukusega sobib imehästi tugeva iseloomuga ingver. Riivi see ning pigista mahl rabarberile. Puista siis peale pisut suhkrut, sega kõik läbi ning vala pisikestesse ahjuvormidesse. Pudista peale purusegu jahust, võist, kaerahelvestest ja suhkrust ning küpseta ahjus seni, kuni pind on pealt krõbe. Serveeri mascarpone-kreemi, vahukoore, jogurti või kohupiimaga.

• Rabarberi happelisuse tõttu on tark tegu tarvitada seda koos piimaga.

• Haki rabarber juppideks või just oma ahjuvormile vastavaks. Puista peale suhkrut (fariinsuhkur on siin parim) ja peenestatud tšillit ning küpseta 200-kraadises ahjus, kuni rabarber on pehme. Tõsta peale pall vanillijäätist ja lase hea maitsta. Teise variandina võid peale niristada ingverimahla või puista sekka hoopis tähtaniisi.

• Kui köögikapis plekk-karbis on uhkeid beseesid, siis ei jää muud üle, kui rabarberi poole pöörduda. Haki rabarber umbes 2 cm tükkideks. Kuumuta poti põhjas suhkur ja veidi vett. Pigista juurde pisut apelsinimahla ja mõni träps koort. Lisa rabarberid, sega, kuni need on pehmenenud, ning võta siis tulelt. Vahusta vahukoor suhkruga ja tõsta suurde kaussi. Murenda beseed ning vala peale juba veidi jahtunud rabarber. Sega õrnalt või asu kohe maiustama.

• Kui rabarbereid vohab aianurgas ülearu palju, siis võta ette esimene moositegu. Keeda hakitud rabarbereid koos pikuti poolitatud vanillikupraga. Lisa parasjagu tarretisesuhkrut ning tõsta moos puhastesse purkidesse. Järgmisele moosilaarile lisa vahelduseks hoopis kuivatatud ürte, pipart, soola ning veidi vanillsuhkrut. Seda on hea grill-liha juurde tõsta või jõululaual verivorstide juurde pakkuda. Tundub veidi vara jõuludele mõelda, ent hiljem on rabarber juba liialt puitunud.