25.11.2013, 18:08
Hautatud part praetud naeriga
Naeris oli eestlaste toidulaual juba enne kartulit, kuid nüüd on see vitamiinirikas juurvili kahjuks üsna unustatud.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 kg Part
- 50 g Või
- 2 sl Konjak
- 1 sl Kadakamarjad
- 2 dl Valge kuiv vein
- Sool
- Must pipar
- Suhkur
- Mesi
- 1 kg Naeris
1. Lõika pardilt ära kogu nähtav rasv ja pane kõrvale. Prae part haudepotis võis igast küljest pruuniks. Piserda konjakiga, puista peale kadakamarjad ning kalla üle veiniga. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Aseta haudepott ahju ja küpseta 1–1,5 tundi. Kui part on juba peaaegu valmis, määri lindu meega ning aseta pott ilma kaaneta tagasi, et liha pruunistuks.
2. Vahepeal koori naerid ja lõika umbes 4 cm pikkusteks kangideks. Pruunista pannil pardist lõigatud rasv, pane sinna naeritükid praadima. Tõsta part hetkeks potist välja, kuid hoia soojas. Kalla naerid pardileeme sisse ja kuumuta neid selles umbes 3 minutit. Serveeri kohe koos terve või tükeldatud pardiga.