* Roosast vähe? Lülitame sisse kondenspiimalüliti. Andra Kalda on küpsetanud meile kolm kooki: kõrvitsakook rummise kondenspiimakreemiga, jogurti-kondenspiimaga tart, juustukook.

* On juba parem olla, eks? Rammu, andke veel rammu, et kevadeni vastu pidada. "Hooaja" rubriik pole kade: tõmmu šokolaadikook pähklitäidisega, šokolaadi-jõhvikatort, kõrvitsa-toorjuustukook karamellise kattega, pahupidi õunapirukas ehk tarte Tatin. Suurepärastelt kondiitritelt suurepärastele kodus küpsetajatele.

* Aga millist võid neis küpsetistes kasutada? Seda uurisime testirubriigis. Vaagisime nii- ja naapidi ning jäime tulemusega kokkuvõttes rahule.

* Veel kooki! Seda, mida vanaema alati kaasa paneb: Napoleoni kook ja keedukreemi-kirsikook. Keele viivad alla ...

* Good Foodi kokad viipavad dekadentlikus tumeduses kätt tervituseks Eestimaa poole ja kostitavad meid ... kookidega! Kuus kooki-koogikest!

* Loomulikult jagub siinmailgi häid ja veel paremaid koogimeistreid – veel rohkem. Meiega aina enam sõber Ingrem Raidjõe pakub Muhumaal oma võrratus elamises soovijaile ahjuõunte ja vanillkastmega Pavlovaid, "Täna on köögis" rubriigis askeldab Annika Aavik, külas käime aga toredal suhkrupagaril Oland Käosaarel.

* Ja kui jutt juba meeste peale läks, siis nüüd on aeg põske pista mõned kommid. Tiiu Suvi uurib "Maitsetipu" rubriigis, kuidas läheb OÜ Karamelle juhil Vello Koosmal.

* Oih. Tõmbame vahepeal korraks hinge ja avame viimase lehekülje. Seal lõmpsib Jüri Pino häirimatus rahus lõnset, mõnus suutäis soolast siinses magusalaviinis.

* Aga tagasi magusailma: viimasel ajal on tassikoogid triumfikaare alt sisse marssinud. Ka Eestis: Tallinnas, Tartus.

* Sealt edasi läheme aga Rakverre Kukekülla, kus punapõsksete õunapuude rahus askeldab tore teatripaar: Urmas Lennuk ja Liisa Aibel. Magusa-erile kohaselt teevad nemadki magusat: kakaokissell ja alati õnnestuv rullbiskviit.

* Nii. Jätkame magusaga: lugejaretseptiks martsipanine toorjuustu-ploomikook, "Mõttepahvakuna" käime välja idee, mida teha seisma jäänud müslipakkide jms sisudega, Tartus saame teada väga huvitavat infot "Granny Smithi" õunte seotusest Eestiga, Kaie Mei õpetab "Kokakoolis" aga pirukate vormimänge – kuidas anda oma küpsetistele huvitav kuju? Väga haarav vaatamine.

* Siiri Kirikal on ette võtnud kaks suurt teemat: kakaooad ja šokolaadi ning konjaki. Talle omase põhjalikkusega kaevub ta sellesse suure innuga.

* "Maitsetark" uurib seekord huvitavat magustajat steviat. Mis see on? Kui kasulik või kahjulik see on? Kõik selgub.

* Ilusaid lauanõusid ja muud sellist armastav Kersti Rea käis seekord silitamas lambaid-kitsi, kukkesid ja kanu. Mis seal taga peitub, selgub ajakirjast.

* Ja nagu ikka, meie tavarubriigid – seekord muidugi magusaga seotud: "Maitsvad palad", "Vahvad vidinad", "Salakuulaja" (uudistasime Gourmet Coffeed!). + veel üht-teist põnevat. Uurige järele!

Magusat maitset!