12.09.2013, 10:55
Porgandibiskiviitkook
Porgandikook on kui sügisene verstapost.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 250 g Porgand (keedetud)
- 6 tk Muna
- 30 g Suhkur
- 0.5 tk Sidrun
- 80 g Mandlilaastud
- 1 tl Kaneel
- 100 g Riivsai
- 60 g Nisujahu
- 0.5 tl Küpsetuspulber
GLASUUR
- 1 tk Sidrun
- 300 g Tuhksuhkur
1. Riivi keedetud porgandid jämeda riiviga. Eralda munakollased valgest, vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkur, vahusta veel. Tõsta juurde munakollased, vahusta paar minutit. Ühenda omavahel kuivained ning sega munavahu hulka. Lisa riivitud porgandid ja sidrunikoor ning sidrunimahl.
2. Vala küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Proovi küpsust tikuga. Võta ahjust, jahuta.
3. Sega tuhksuhkur sidrunimahlaga – segu tuleb nagu paks hapukoor. Määri koogile ja kaunista sidrunikoorega. Kogus 10 kuni 12 lõiku.