17.06.2013, 11:19
Kohupiimaklimbid kirsikastmega
Rõõmustasin siiralt, kui leidsin oma lapsepõlvelemmikud ühest imeheast Tallinna vanalinna restoranist. Selge märk, et vanad retseptid inspireerivad tippkokkasid, miks siis mitte ka kodukokkasid ...
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 250 g Vanillikohupiim (magus)
- 1 tk Muna
- 3 sl Nisujahu
- Sidrunikoor (riivitud)
- Sool
PANEERIMISEKS
- 20 g Või
- Mandlijahu või
- Küpsisepuru
KASTE
- Kirsid või
- 0.5 l Murelid
- 0.75 dl Suhkur
- Valge vein või
- Vesi
SERVEERIMISEKS
- Marjad (värsked maasikad, mustikad, vaarikad jne)
Sega kohupiim muna, jahu ja tundlikult riivitud sidrunikoorega ühtlaseks ning jäta vähemalt 20 minutiks ootele. Siis keeda lusikatäite kaupa soolaga maitsestatud vees 2–3 minutit ehk kuni klimbid tõusevad veepinnale. Lase jahtuda. Samal ajal keeda kaste. Ühenda kirsid ja suhkur ning vala peale nii palju vedelikku, et see marjad kataks. Kuumuta, kuni kirsid hakkavad lagunema. Seejärel vala läbi sõela ning sega hulka värsked marjad. Kuumuta uuesti keemiseni ja kontrolli maitsestust. Soovi korral paneeri kohupiimapallid mandlijahu või küpsisepuruga ning pruunista kergelt võis. Serveeri kastmega üle valatult.