07.06.2013, 16:56
Marineeritud lõkkepannihaug
Värske haug on parim praetult ja kohe süües, kuid maitsva suutäie saab sellest ka järgmistel päevadel, kui sellele marinaad peale kallata.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Haug
- Sool
- Must pipar
- 1 tk Muna
- Nisujahu
- Õli
MARINAAD
- 1 tk Mugulsibul (suur)
- 1 tk Porgand
- 1 tk Tomat
- 0.5 l Vesi
- 3 kuni 4 lehte Loorber
- 3 kuni 4 tera Must pipar
- 0.75 tl Sool
- 1 tl Suhkur
- 1 tl Äädikas 30%
- suts Õli
1. Puhasta ja fileeri värske haug. Maitsesta soola ja pipraga. Veereta fileesid lahtiklopitud munas ja siis jahus. Prae kalafileed rohkes õlis lõkkepannil mõnusaks pruuniks. Lõika praetud kalafileedest parajad tükid, aseta need purki või kaussi. Keeda peale marinaad.
2. Kuumuta potis õli. Viiluta sibul ja porgand ning libista kuuma õlisse. Lisa veidi aja pärast ka tomat. Hauta veidi. Tõsta juurde vesi, loorberilehed ja maitseained. Kuumuta leent keemiseni ja keeda veel veidi, kuni porgandid on veel mõnusalt krõmpsud. Kõige lõpuks lisa äädikas. Jahuta marinaad ja kalla kaladele. Aseta
purk külma maitsestuma.