30.11.2012, 12:29
Lõhetartar ingveriga
Jõululaua säravaim maitse.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 100 g Lõhefilee
- 10 g Ingver (marineeritud)
- Sool
- Must pipar
- Aedtill
SERVEERIMISEKS
- Ingver (marineeritud)
- Kurk
- Röstsai
SINEPI-MEEKASTE
- 30 g Dijoni sinep
- 10 g Mesi
- 15 g Sojakaste (light)
1. Haki lõhe väikesteks kuubikuteks, lisa tükeldatud marineeritud ingver ning näpuotsaga soola-pipart. Sega läbi ja vormi käte abil palliks või anna tartarile sobiv kuju spetsiaalse vormiga. Raputa peale hakitud tilli, tükeldatud marineeritud ingverit ja värskest kurgist vormitud palle.
2. Sega kõik kastmekomponendid. Serveeri lõhetartari röstsaia, kastme, ingveriviilude ja pitsi valge viinaga.