02.11.2012, 11:26
Gari ehk marineeritud ingverijuur
Poes müüdav marineeritud ingver on kohustuslik lisand sushi juures. Millegipärast on tootjad otsustanud, et meile peaks meeldima roosat värvi gari. Väga noored ja värsked juurikad muudavad happe mõjul pisut oma värvitooni, aga mitte kunagi beebiroosaks. See on pigem värvainete teema.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 300 g Ingver
- 2 tl Meresool
- 1 dl Suhkur
- 1.5 dl Riisiäädikas
Koori ingver ning lõika hästi terava noaga õhukesteks viiludeks. Sega soolaga läbi ning jäta 10–15 minutiks maitsestuma. Keeda suhkrut ja äädikat kuni suhkru lahustumiseni. Lisa ingveriviilud, sega hästi läbi ning tõsta steriliseeritud purki. Kaaneta ja säilita õhukindlalt, näiteks külmikus.
Kogus 0.5 liitrit.