Hapukasterav kanasupp
See on edasiarendus mulligatawny supist. Keedus ei tohi tulla liiga paks, vaid peab olema kruusist rüübatav. Eriti virgutav on see hapukas rüübe hommikusöögiks.
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Kana
- 3 tk Sibul (suur)
- küünt Küüslauk
- 1 tk Porrulauk
- 1 vars Seller
- Loorber
- Must pipar
- Vürts
- 2 vart Sidrunhein
- cm jupp Ingver
- tk Kaffirlaimileht
- Karrilehed (võimalusel)
- 2 l Vesi
- 2 kauna Tšilli (roheline)
- 1 tl Koriander (jahvatatud)
- 2 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
- 0.5 tl Must pipar (jahvatatud)
- 2 tl Kurkuma
- 0.5 tl Kardemon (jahvatatud)
- 0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
- 1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
- Sool
- Õli
1. Võta kanal nahk maha, eemalda koivad, tiivad ja rinnafileed. Fileed lõika helde käega luudelt lahti, et natuke liha jääks ka kontidele. Pane koivad ja fileed järgmise toidu jaoks tallele. Skeletist ja tiibadest keeda puljong. Selleks vala kanaluudele 2 liitrit vett. Kui vesi on keema tõusnud ja vaht riisutud, lisa 1 sibul, 2 küüslauguküünt, sellerivars, porru, loorber, terapipar, vürts, 1 vars sidrunheina, 3 cm jupp ingverijuurt, mõned kaffirlaimi ja karrilehed ning maitse järgi soola. Keeda madalal tulel 1–2 tundi. Kurna puljong teise nõusse. Kanatiivad ja -luud tõsta jahtuma, puhasta lihast.
2. Haki 2 järelejäänud sibulat peeneks. Eemalda tšillidest seemned ja haki kaunad 1 cm suurusteks tükkideks. Kuumuta potis väheses õlis sibul ja tšilli, pressi 1 küüslauguküüs sekka ja kuumuta keskmisel tulel, kuni sibul hakkab pehmeks saama. Haki ülejäänud ingver peenteks ribadeks, lisa sibulale ja kuumuta koos 1 minut. Tõsta järgemööda juurde kõik jahvatatud maitseained, kuumuta paar minutit segades, et segu kõrbema ei läheks.
3. Vala peale puljong, lase keema tõusta. Nüüd lisa ülejäänud kaffirlaimilehed, sidrunheinavars ja liha. Lase kergel tulel kaane all 15–20 minutit keeda. Maitse, kas soola on piisavalt, lisa sidrunimahl ning lase veel korraks keema.