03.05.2012, 12:44
Rammus šokolaaditort
Magus-mõru tükk head šokolaadikooki teeb ainult head.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 300 g Küpsised
- 100 g Või
- 15 tk Must ploom (rummis leotatud ja tükeldatud)
- 150 g Mandlid (purustatud)
TÄIDIS
- 800 g Tume šokolaad 70%-line
- 5 dl Rõõsk koor 35%-line
- 1 tk Tšilli (piri-piri)
- 5 spl Mandliliköör (näiteks Amaretto)
- 1 tk Sidrun
- 1 tl Kaneel (jahvatatud)
- cm jupp Ingver (hakitud)
- 100 g Pistaatsiapähkel (soolata)
- Aedmaasikas
- Münt
- Kakaopulber (peale puistamiseks)
Purusta küpsised, lisa sulatatud või, ploomid ja mandlid. Sega ühtlaseks massiks ning suru 26 cm läbimõõduga küpsetusvormi põhja. Sulata šokolaad, lisa koor, ülipeeneks hakitud piri-piri, Amaretto, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, kaneel, ingver ja purustatud pistaatsiapähklid. Sega ühtlaseks, vala põhjale ning jäta vähemalt viieks tunniks külmikusse. Enne serveerimist kata kook värskete maasikate ja mündilehtedega, peale raputa kakaopulbrit.