05.01.2012, 10:02
Kõrvitsasupp II
Kui kõrvits omast käest, peavad mõned neist vastu pea poole talveni, et head püreesuppi neist keeta.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- tk Porgand
- 1 tk Sibul (suur)
- 1 tk Küüslauk
- 2.7 dl Oliiviõli
- 4 tk Kartul (suur)
- 2.5 kg Kõrvits
- Sool
- näpuotsaga Karri
- näpuotsaga Nelk või muskaatpähkel
- 1 cm jupike Ingver (värskelt riivitud)
- 6 dl Rõõsk koor
- Päevalilleseemned või
- Kõrvitsaseemned (röstitud)
Hauta tükeldatud porgand, sibul ja küüslauk madalal tulel õlis. Lisa pisut vett ning tükeldatud kartulid. Kui kogu kraam hakkab pehmemaks muutuma, siis pane potti ka kõrvitsakuubikud. Hauta veel pool tundi ning maitsesta soola, karri, nelgi ja ingveriga. Püreesta supikraam saumikseriga ja lisa lõpuks ka koor. Serveeri päevalille- ja kõrvitsaseemnetega.