Mamma võirullid
Koostisosad:
RETSEPT
- 5 dl Piim (käesoe)
- 50 g Presspärm
- 13 dl Nisujahu
- 1 tl Sool
- 1.5 dl Suhkur
- 1 tl Kardemon
- 150 g Või
VÕITÄIDIS
- 150 g Või (toasoe)
- 1.5 dl Suhkur
Soojenda piim käesoojaks ja lahusta pärm piimas. Kuivpärmi kasutades sega see jahuga ning lisa ka koos jahuga. Lisa sool ja suhkur (kardemon). Sega hulka umbes pool jahukogusest, kuni tulemuseks on ühtlane kissellitaoline tainas. Puista pidevalt sõtkudes osade kaupa juurde ülejäänud jahu, kuid jäta 1–2 dl alles ning lisa see alles pärast või lisamist tainasse. Sõtku juurde toasoe või ja jätka sõtkumist seni, kuni või on ühtlaselt tainaga segunenud. Viimasena sõtku juurde ülejäänud jahu ja jälgi taina paksust – võib-olla ei olegi kogu jahu vaja. Tainas peab olema parajalt pehme, samas piisavalt paks, et kannataks laiali rullida. Kata tainakauss kas räti või kilega ning lase kerkida soojas kohas, kuni maht on kahekordistunud. Samal ajal valmista täidis. Hõõru toasoe või suhkruga segamini. Sõtku kerkinud tainast ettevaatlikult õhumullid välja ning rulli tainas laual lahti. Taina paksus peaks jääma 0,5–0,7 cm. Määri täidis tainale jakeera rulli. Lõika 1,5 cm paksused rullid, aseta need ahjuplaadile ja lase veel vähemalt 0,5 tundi kerkida. Küpseta 225-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni saiad hakkavad kergelt pruunistuma. Maitseb kõige paremini sidruniga teega.