Vürtsikas kanarulaad
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Kana
- Sool
- Must pipar (purustatud)
- küünt Küüslauk
- 500 g Suitsutatud kanakintsuliha
- 150 g Toorjuust
- 1 tk Muna
- 1 tk Sibul (suur)
- 2 tk Varsseller
- 20 g Või
- tl Karripulber või - pasta
- 2 dl Koriander (värske, hakitud)
- 2 tk Porgand
KALLERDIS
- 1 l Kanapuljong (maitsestatud)
- 12 tk Želatiinileht
1.Tee broilerile selja poolt sisselõige ning eemalda ettevaatlikult terava noa abil kondid nii, et liha jääks naha külge. Laota nahk koos lihaga küpsetuspaberiga kaetud lauale võimalikult ühtlase kihina, vajadusel lõika või vasarda liha. Maitsesta soola, musta pipra ja hakitud küüslauguga. Kondid pane külma veega keema, eemalda tekkinud vaht. Seejärel lisa soola, ja musta pipart ning keeda mõõdukas kuumuses, kuni saad maitseka leeme. Soovi korral täienda maitset mõne supiköögiviljaga – sibula, selleri, porgandi või pastinaagijuurega. Nõruta ja vajadusel sõelu puljong läbi tiheda riide, et saaksid kena leeme. Kuumuta see keemiseni, lisa külmas vees pehmeneda lastud želatiinilehed ja sega kuni nende lahustumiseni. Vajadusel lisa soola-pipart, sest puljongi maitse maheneb kallerdises.
2. Purusta suitsutatud kanaliha koos toorjuustu ja munaga köögikombainis ühtlaseks kreemiks. Haki sibul ja seller kuubikuteks ning hauta võis pehmeks, maitsesta karriga ning jäta ootele.
3. Koori ja tükelda porgand peenteks ribadeks. Kata kana hakitud peterselliga, seejärel ühtlase kihi suitsukanakreemiga ning see omakorda sibula sellerimassi ja porganditega. Keera rull tihedalt kokku ning toeta selle püsimist puuvillase niidiga. Aseta rull 200-kraadisesse ahju 25–30 minutiks küpsema, seejärel jahuta.
4. Tõsta rull sobiva suurusega vormi ja vala peale želatiiniga puljong. Hoia külmikus kuni tarretumiseni. Lõika sobiva suurusega viiludeks ja serveeri kallerdisega.