17.08.2011, 11:25
Rohelised oad Hiina moodi
Vokitud oad saavad lisajõudu sojast, küüslaugust, ingverist ja koriandrist.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Roheline uba (värske või külmutatud)
- 1 spl Küüslauk (hakitud)
- 1 spl Ingver (hakitud)
- Roheline sibul
- 0.5 tk Tšilli (peeneks hakitud, tuline sort)
- 1 peotäis Koriander (värske)
- Õli (praadimiseks)
- Seesamiõli (maitsestamiseks)
KASTE
- 1 spl Sojakaste
- 1 spl Valge vein või kuiv šerri
- 1.5 spl Suhkur
1. Sega kokku sojakaste, vein ja suhkur ning jäta mõneks ajaks omavahel sõbrunema.
2. Puhasta oad, eemalda otsad ja lõika diagonaalselt umbes 5 cm tükkideks. Külmutatud ubade puhul tuleb oad kõigepealt sulatada ja siis üleliigne vedelik välja nõrutada.
3. Kuumuta vokkpannil õli ja prae tugeval tulel ube pidevalt liigutades maksimaalselt 10 minutit või kuni nad on pruunikaks muutunud. Jälgi, et oad mitte mingil juhul täiesti pehmeks ei hauduks. Tõsta oad pannilt. Kuumuta veel pisut õli, lisa purustatud küüslauk, ingver, roheline sibul ning prae pidevalt segades paar sekundit, kuni nad aromaatseks muutuvad.
4. Lisa tšilli, kaste ja oad. Prae mõned sekundid ning serveeri kuumalt.
5. Kaunista rohelise sibula ja hakitud koriandriga.