17.08.2011, 11:26
Kartuli-peekonisalat koduse majoneesiga
Lihtsuses peitub võlu.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Kartul
- 200 g Suitsupeekon
- 2 dl Marineeritud kurk (viilutatud)
- 2 tk Punane sibul
- Aedtill
MAJONEES
- 2 tk Munakollane
- 1 tl Dijoni sinep
- 1 spl Sidrunimahl
- 3 dl Õli
- Sool
- Must pipar
- 1 tl Suhkur
Majoneesi valmistamiseks püreesta minilõikuri või sauseguriga munakollased, sinep ja sidrunimahl ühtlaseks. Lisa pidevalt vahustades peene nirena õli. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lõika peekon ribadeks ja pruunista pannil. Viiluta sibulad. Sega jahutatud kartulid, nõrutatud peekon, viilutatud kurgid, sibul, hakitud till ja majonees. Lase enne serveerimist veidi maitsestuda.