11.05.2012, 09:35
Päikesekollane ahjurisoto
See risoto on tavapärasest veidi erinev, kuna riis saab lõplikult küpseks ahjus haududes. Tšillipiprase teravusega ahjurooga sobib pakkuda lihakõrvaseks või süüa iseseisva toiduna.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Sibul (suur)
- 2 spl Oliiviõli
- 75 g Või
- 2 küünt Küüslauk
- 1 tk Tšillikaun (punane, seemnetest puhastatud)
- 0.5 tl Safran
- 300 g Risotoriis
- 150 ml Valge vein (kuiv)
- 750 ml Köögiviljapuljong
- Tüümian (värske)
- 70 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
- Sool
- Must pipar
Soojenda ahi 180 kraadini. Haki sibul ja hauta keskmisel kuumusel paksu põhjaga potis 1 sl õlis ja tükis võis. Paari minuti pärast lisa hakitud küüslauk ja hauta veel mõni minut. Tõsta hulka peeneks hakitud tšillipipar ja safran. Hauta, kuni safran hakkab värvi andma. Lisa riis ja kuumuta rasvaines läbipaistvaks. Kalla roale vein ja lase alkoholil aurustuda. Lisa kuum puljong. Lase keema tõusta, pudista juurde tüümianilehed ning tõsta kaanega kaetud pott 180-kraadisesse ahju 20 minutiks küpsema. Võta välja, sega juurde ülejäänud või ja sool-pipar ning puista üle riivitud parmesaniga. Lase juustul sulada ja serveeri.