12.05.2009, 11:46
Külmad lihalõigud peedisalatiga
Lihalõikude uus elu
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- külmi (veise)praelihaviile
- 3 tk väiksemad keedupeedid
- 1 tk Šalottsibul (hakitud)
- 4 peotäit roheline salat
- 1 sl šerriäädikas
- 5 sl Oliiviõli
- ürte, näit basiilik, kress
MÄDARÕIKAKASTE
- 4 tl mädarõigas
- 4 sl Hapukoor
- veidi sinepit
- 0.5 tk sidrunist pressitud mahl
- sool, must pipar
1 Vahusta kõik kastmekomponendid ja lase seista. Soovitatav on mädarõigast alguses
vähem panna, et timmida lõpuks endale sobiv kangus. Jaota lihalõigud nelja taldriku vahel.
Pane kaussi tikkudeks lõigatud peet, šalottsibul ja salatilehed ning sega šerriäädika ja 3 sl oliiviõliga.
2 Tõsta taldriku keskele peedisalat ja ürdid, krooni mädarõikakastmega ning nirista üle allesjäänud oliiviõliga.