PEHME SISUGA BESEE
Eelistan ökotoorsuhkruid, mis annavad beseele jumekama, maitsvama ja tervislikuma tooni. Sellest kogusest valmib ligi 24 kanamunasuurust beseed.
Valmistamine:
Vahusta munavalged vähese soolaga kohevaks vahuks. Lisa tööd jätkates peene nirena kristallsuhkur ning vahusta, kuni saad tugeva munavahu, mille sees pole suhkrukristalle tunda. Sega tuhksuhkur ja maisitärklis ning sõelu munavahu hulka. Sega ühtlaseks. Vormi tainast lusika abil võrdse suurusega portsud ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta
125-kraadises ahjus 50 minutit, seejärel lülita ahi välja ja hoia beseesid järelkuumuses veel ligi 10 minutit. Enne serveerimist lase beseedel korralikult jahtuda. Kui hoiad neid üleöö, on tulemus veel meeldivam.

KREEMJAS VANILLIKASTE
Ühenda kastrulis piim ja rõõsk koor. Poolita vanillikaun ning kraabi selle seemned piima hulka, viska sisse ka vanillikaunapoolikud. Kuumuta keemiseni ning jäta piim veel 5 minutiks maitsestuma. Sega munakollaseid suhkruga senikaua, kuni suhkrukristalle pole enam tunda. Ühenda piim munavahuga – selleks on lihtsam munakreem enne sama piimaga vedelamaks teha – ning alusta segu kuumutamist. Selleks liiguta vaikselt, ent pidavalt piima sees visplit või puulusikat ning jälgi, et segu ei läheks keema. Kaste on valmis, kui pinnalt hakkab vaht kaduma, segu pakseneb pisut ning on nii kuum, et ei tahaks oma näppugi sinna sisse panna. Liigsel kuumusel ehk keema minemisel tekivad kastmesse hüübinud munatükid, seepärast jahuta sobiva konsistentsiga kaste kiiresti – näiteks tõsta kastrul jääkülma vette. Sega läbi ja serveeri täiesti jahtunult.