03.10.2008, 14:54
Ahjutomati-kitsejuustu bruschetta
Ahjutomati-kitsejuustu bruschetta
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 5 viilu Ciabatta
- 0.5 tk Suvikõrvits
- 5 tk Tomat
- 140 g Kitsejuust
- Küüslauk
- sool, pipar
- 1 sl Oliiviõli
- Basiilik (värske)
1 Kuumuta ahi 180 kraadini. Poolita tomatid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 30–45 minutit ahjus.
2 Lõika suvikõrvits pikkupidi õhukesteks viiludeks ja prae oliiviõlis mõlemalt poolt pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga.
3 Rösti ciabatta-viilud krõbedaks ja pruuniks. Hõõru pealt küüslauguga ja aseta leivale paar viilu suvikõrvitsat.
4 Kuumuta pannil pisut oliiviõli ja prae kitsejuust kuumal pannil mõlemalt
poolt krõbedaks. Lõika viieks sektoriks ja aseta ciabatta-viiludele. Tõsta bruschetta’le ka ahjutomatid.
5 Maitsesta värskelt jahvatatud pipraga. Aseta igale viilule paar basiilikulehte
ja piserda peale hästi head oliiviõli.