13.02.2012, 12:38
Soe lõhe-riisisalat
Kui tugev rohelise sibula maitse pole sinu jaoks, siis tükelda salatisse punast mugulsibulat – see on magusam ja pehmem.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Lõhefilee
- 3 sl Magus tšillikaste
- poole laimi mahl
- pool sektoriteks lõigatud laimi
- 150 g Basmati riis
- 1 tk suur porgand
- punt rohelist sibulat
- kaun tšilli
KASTE
- 40 ml Sojakaste
- 70 ml apelsinimahl
- 2 sl Seesamiõli
- 1 sl peeneks hakitud ingver
- 1 sl pruun suhkur
- 2 küünt peeneks hakitud küüslauk
- peotäis Koriander (värske)
- 2 sektorit Laim
1. Jäta lõhefilee koos tšillikastme ja laimimahlaga 10 minutiks seisma. Seejärel grilli kala 225 kraadi juures loetud 4–5 minutit, lase veidi jahtuda ja rebi tükkideks.
2. Keeda riis ja sega riivitud värske porgandi, viilutatud rohelise sibula ning peeneks hakitud tšilliga.
3. Pane kastmeained purki ja loksuta kõvasti. See on kõige muretum viis kastme ühtlaseks kokkusegamiseks. Kalla kaste riisile ja sega läbi. Kõige peale aseta kala. Serveeri kindlasti soojalt ja soovitatavalt hakitud koriandriga ning laimisektoritega.