08.05.2008, 16:06
Kohupiima-köömnekook
Pärmitainapõhjal kook, millele kõrvits annab ilusa kuldkollase värvi
FOTO:
Koostisosad:
PÄRMITAINAS
- 1 dl Piim
- 25 g Pärm
- g Suhkur
- pisut soola
- 1 tl Kardemon
- 4 dl Jahu
- 75 g Või
- 1 tk Munakollane
- 50 g Kõrvits
KATE
- 350 g vanillikohupiim
- 2 sl Suhkur
- 1 tk Muna
- 1 sl Sulatatud või
- 100 g Hapukoor
- 1 sl köömned
- pisut soola
PEALE
- 100 g Riivjuust
Lahusta leiges piimas pärm. Sega juurde suhkur, sool ja kardemon. Lisa jahu, pehme või, munakollane ja riivitud kõrvits. Sõtku hästi läbi ning lase umbes 40 minutit kerkida.
Vooderda pärmitainaga koogivormi põhi ja servad.
Lisa kohupiimale muna, suhkur, hapukoor, sulatatud või, köömned ja pisut soola. Kalla kate tainale ning silu tasaseks. Riputa peale riivjuustu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni kook on värvuselt kuldkollane.