02.12.2010, 10:46
Krevetisupp munaga
Selle roa teeb eriliseks munasegu, mis tekitab kreemja hõljuva kogu, mida hiinlased kutsuvad hellitavalt munalilledeks. Jaapani maitsestuskastme mirini võib asendada ka väiksema koguse magushapu tšillikastmega. Tõeliselt rahvusvaheline supp!
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- pisut soja- või rapsiõli
- 5 cm Ingver
- 0.5 tk Porrulauk
- 1 tk Porgand
- 1 tk Varsseller
- 0.5 dl mirini
- 1 l mahedamaitseline kalapuljong
- 200 g Kooritud krevett
- 2 tk Muna
- 1 sl sojakaste
- 0.5 tl seesamiõli
- Munanuudlid
Sega potis mõõdukal kuumusel mõni minut õhukesi ingveriribasid. Lisa puljong, mirin, aedviljaribad ning sool ja pipar. Keeda teises keedunõus nuudlid vastavalt pakendil toodud soovitusele ja tõsta valmis nuudlid serveerimisnõudesse. Klopi muna hulka sojakaste ja seesamiõli. Kui aedvili on parajalt pehme, lisa krevetid ja ettevaatlikult ka munasegu. Kuumuta kuni muna hüübimiseni ning vala siis supp nuudlitele.
Retsept mõeldud 4 sööjale.