14.11.2011, 11:25
Ürdipätsid sepikujahust
Värskelt ahjust võetud ürtide hõrku aroomi levitavad pätsikesed koos korraliku taluvõiga ja rikkaliku kuldkollase juustuga, mis sulab soojal saial pisut pehmeks.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- Sepikujahu või
- 5 dl Nisujahu
- 25 g Presspärm
- 0.5 tl Sool
- 1 tl Maitseürdid (kuivatatud basiilik, tüümian, pune jt)
- 1 dl Neljaviljahelbed
- 2.5 dl Piim (käesoe)
- 1 spl Mesi
- 50 g Või
Sega jahu kuivpärmiga ning lisa sool, ürdid ja neljaviljahelbed. Lisa käesoojale piimale siirup või mesi. Kalla jahusegu vedeliku hulka ning sega kõik ühtlaseks. Sõtkumise lõppjärgus lisa sulatatud ja seejärel jahutatud või. Valmis tainas peab olema ühtlane ning lööma kausi küljest lahti. Jäta tainas rätiga kaetult sooja kohta vähemalt üheks tunniks kerkima, taina maht peab kahekordistuma.
Vormi kerkinud tainast ühtlase jämedusega kang ja lõika ühesuurusteks tükkideks – sellest kogusest peaks tulema 8–10 pätsikest. Veereta tainapallid ümmarguseks ning jäta ahjuplaadile veel vähemalt pooleks tunniks kerkima. Küpseta kukleid 200–225-kraadises ahjus 15 minutit.