Retseptid
07.08.2018, 14:01
SUVEKLASSIKA | Spinati-suvikõrvitsalasanje
See on klassikaline maitsekombinatsioon, millega saab kööginurka meeldiva hooajatunde.
Foto: ARTUR SADOVSKI
Valmistamine
- Alusta bešamellkastmest. Selleks sulata või ning lisa vispliga hulka jahu. Seejärel, vispeldamist jätkates lisa piim ning kuumuta nõrgalt kuumusel, kuni kastme tihenemiseni. Maitsesta sobiva koguse muskaatpähkli ja soolaga ning jäta kaste ootele.
- Riivi suvikõrvits ning sega see ricotta-kreemi, rõõsa koore ja beebispinatiga. Maitsesta soola, tšilli ja sidrunikoorega. Riivi mozzarella ning sega see segu hulka. Kui mass tundub liiga tihe, lisa veel rõõska koort – arvesta, et täidis peab pehmendama ka kuivad lasanjeplaadid.
- Määri vorm pehme võiga ning tõsta sellesse pisut bešamellkastet. Aseta peale lasanjeplaadid. Jälgi, et nende vahele jääks kuni 5 mm ruumi, sest lasanjeplaadid paisuvad küpsemisel. Seejärel kata plaadid suvikõrvitsa-ricotta-seguga, piserda peale mõned lusikatäied bešamellkastet. Seejärel korda kihitamist plaatide ja täidisega. Viimasena vala peale bešamellkaste ning kui soovid, siis ka täiendav juustulisa. Küpseta vormi 200-kraadises ahjus ligi 30 minutit. Lase kindlasti enne serveerimist lasanjel 10–15 minutit ootel olla.