Mokteile sobib valmistada ükskõik missugusesse klaasi, isegi mõned purgid on selleks sobilikud, kui jooki saab juua kõrrega. Kasuta värskeid isepressitud mahlu nii puuviljadest, kuid iseäranis trendikas on teha mokteile aedviljadest: peedist, porgandist jne. Värske kurk on endiselt tegija. Mokteilidest annab teha nii magusaid kui ka soolaseid jooke, häid maitseid lisavad mokteilidesse kookos ja kakao, vahel ka tavaline rõõsk koor. Kasuta jookide pikendamiseks looduslikult gaseeritud vett ning jääteed saad ka ise valmistada, meie loodus pakub alustee valmistamiseks piiramatuid võimalusi.

RETSEPTE

Rohelise väega jõhvika-ingverijäätee

400 ml rohelist teed
suure pöidla jagu ingverit
250 ml metsjõhvikamahla
1 apelsini mahl
sidruni- ja apelsinisektoreid
jääd

Valmista kannutäis rohelist teed ning riivi sisse värsket ingverit. Lase jahtuda ja kurna. Kalla mahlad tee hulka. Pane kahe klaasi põhja rohkelt sidruni- ja apelsiniviile ning jääd. Kalla peale tee-mahlasegu. Serveeri jääga.

Mahe kurgi-rosmariinijook

3 pikka kurki
1 sl hakitud rosmariini + 4 oksa kaunistamiseks
2,5 dl vett
1 dl sidrunimahla
3 sl (agaavi)siirupit
jääd

Lõika kurgist kartulikoorimisnoaga umbes 20 õhukest pikka viilu kaunistamiseks. Ülejäänud kurk koori, lõika tükkideks ja püreesta koos rosmariiniga. Kalla segu läbi sõela kannu, lisa vesi, sidrunimahl ja siirup ning sega läbi. Jaga jook nelja jääga täidetud klaasi vahel ning kaunista rosmariinioksa ja kurgiviiludega. Kui soovid magusamat limonaadi, suurenda siirupikogust.

Luksuslik ananassi-lavendlilimonaad

1 väiksem ananass
0,5 liitrit vett
0,5 dl suhkrut
peotäis lavendlioksi
0,25 dl sidrunimahla

Koori ja tükelda ananass, töötle köögikombainiga pudruks ning pane koos vee, suhkru ja poolte ürdiokstega 15 minutiks potti kuumenema. Lase jahtuda. Seejärel kurna läbi tiheda sõela või marli, sega hulka sidrunimahl. Kaunista lavendliõitega.

Siidine meloni-kurgikokteil

1 dl suhkrut
1 sl hakitud ingverit
1 dl vett
1 pikk kurk
pool kollast melonit
poole laimi mahl
jääd
kaunistuseks 1 laimiviil ja paprikapulbrit

Keeda ingverisiirup, lase jahtuda ning sega blendris ülejäänud komponentidega. Kaunista laimiviilu ja paprikapulbriga.

Marja-Spritzer

3 sorti mahla (igaüht 200–300 ml)
600 ml mineraalvett ja ingveri-(sidrunheina)limonaadi
värsket münti
3 jääkuubikukotti

Vala mahl jääkuubikuvormidesse ja lase jäätuda. Tambi klaasi põhjas puruks mõned mündilehed, täida klaas mahlakuubikutega ning kalla peale võrdsetes kogustes külmkapikülma ingverilimonaadi ja mineraalvett. Võib ka piirduda ainult viimasega.

Vürtsikas avokaado-porgandismuuti

300 ml porgandimahla
1 roheline õun
pool avokaadot
1 sl seemnesegu
paar oksa tüümiani + veidi kaunistamiseks
0,5 tl soola
0,5 tl Tabasco kastet

Püreesta tükeldatud õun ja avokaado ülejäänud ainetega. Kaunista seemnete ja tüümianioksaga.

LOE LISAKS:

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid