„Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul on fookus kohalikel maitsetel. Tänavatoitlustajad pakuvad menüüs ka oma fantaasia järgi loodud Eesti peotoitu, mille hulgast saavad Tallinna ja Tartu festivali külastajad ürituse ajal ning järel toimuval veebihääletusel oma lemmiku valida,“ lisas Soe.

Juubeliaastal osales Tallinna Tänavatoidufestivalil üle 70 toiduauto, tänavarestorani ja pop-up kohviku, Tartus on osalejaid oodata aga üle 40. Mõlemat linna külastavad ka toidupakkujad Soomest, Lätist ning Leedust.

„Tallinna Tänavatoidufestival on aastaid olnud tänavatoidu suunanäitaja Eestis,“ ütles Jaanus Juss, festivali korraldava Telliskivi Loomelinnaku juht. „Tänavu saab maitsta rohkelt erinevaid kalaroogi ja mereande, esmakordselt leiab festivalilt Hawaii päritolu poke kausse, 3D prinditud toitu ning taaskord külastab meid putukatest tehtud toite pakkuv tippkokk Soomest,“ lisas Juss.

Jaanus Jussi sõnul jätkab festival samm-sammult keskkonnasõbralikumaks muutumist. „Meile teadaolevalt on esimest korda Eestis toimuval suurüritusel kohal keskkonnateadlikust suurendaval eesmärgil puhta keskkonna saadikud, kes annavad külastajatele sõbralikku nõu, kuidas festivali nautimise käigus tekkinud jäätmed õigesse prügikasti sorteerida.“