“Midagi pole teha, eestlased on grillirahvas,” tõdes Piho lisades, et kasutavad oma toitude küpsetamisel Eestis ainulaadset Mibrasa grillahju, millega on tehniliselt võimalik saavutada tõeline tippkvaliteet.

Robert Piho enda suureks nõrkuseks on mereannid. “Nende grillimisel on aga eriti tähtis ajastus – üleküpsetatud kummised krevetid või kala on iga koka ja ka koduse grillija õudusunenägu,” rääkis Piho ning lisas, et näiteks krevette tuleks mõlemalt poolt grillida umbes poolteist minutit ja ära võtta kohe, kui need on saavutanud roosaka ilme.

“Kui pigistate peale veel laimi või sidrunit, siis tasub arvestada, et see mahl küpsetab mereande omakorda veel happega edasi, nii et kindlasti ei maksa karta, et need tooreks jäävad.”

The Grill House’i teine peakokk, Martin Ludvig, jagab nippe lihaküpsetamiseks. “Liha grillimisel tasub varuda kannatust – ei ole nii, et külmkapist otse grillile ja siis kohe kõhtu,” selgitab Ludvig ning lisab, et tegelikult peaks liha enne küpsetamist pool tundi toatemperatuuril seisma ja peale grillilt tõstmist samuti 3-5 minutit puhkama, et mahlad välja ei jookseks.

Lisaks mereandidele ja liharoogadele saab uue nimega restoranist ka grillitul kujul taimetoite, sest nõudlus nende järele on kokkade sõnul samuti hüppeliselt kasvanud. “Näiteks on meie tõeliseks hitiks grillitud lillkapsasteik,” lisas Martin Ludvig.